Over ons

Wie zijn wij?

Staalconstructies

Klein Poelhuis Konstruktie is dé specialist in staalconstructies van elke omvang. Wij vervaardigen constructies met zowel nieuw als gerecycled staal, met een sterke focus op circulariteit. Onze certificering reikt tot en met executieklasse 3, wat betekent dat we bevoegd zijn voor uiteenlopende projecten, zoals nieuwbouw, renovatie en het aanpassen van constructies voor zonnepanelen. Of het nu gaat om een enkele stalen balk of een indrukwekkende constructie van 1500 ton staal, bij Klein Poelhuis Konstruktie zijn de mogelijkheden eindeloos. Onze diensten bestrijken het gehele traject, van engineering tot en met montage, in de Benelux en Duitsland.

Hoe het begon

Van smederij tot Klein Poelhuis Konstruktie

De geschiedenis van Klein Poelhuis Konstruktie begint op 2 april 1905, als de heer Klein Poelhuis in Winterswijk een smederij opricht. De eenmanszaak was gevestigd aan de Wilhelminastraat 13 te Winterswijk. Binnen tien jaar staat er uitbreiding aan te komen en wordt de grond achter het pand aan de Burgemeester Bosmastraat aangekocht. Het is dan 1914. Uitbreiding van activiteiten is Klein Poelhuis nooit vreemd geweest; naast metaalbewerking wordt op een gegeven moment ook gestart met de verkoop van rijwielen en huishoudelijke artikelen. In 1959 worden deze activiteiten weer afgestoten.

Vanaf deze tijd richt het bedrijf zich meer op het schoonmaken en vervangen van kachels en wordt de smederij gebruikt voor het maken van balkonhekken en het bouwen van onderstellen voor woonwagens. Met de komst van aardgas wordt in 1965 het werkpakket uitgebreid en gaat Klein Poelhuis gaskachels en later ook centrale verwarmingen installeren. De groei gaat gestaag door en in de jaren zeventig breidt het bedrijf verder uit met elektra- en loodgieterswerkzaamheden. Begin jaren tachtig gaat de smederij zelfstandig verder als Klein Poelhuis Konstruktie bv en specaliseert zich in staalconstructies, bruggen, trappen en hekken.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact op

Via onderstaande gegevens of laat rechts uw contactgegevens achter en we bellen of mailen u terug.

(+31) 543 561 250